gorenje2.jpgZaključak Vlade o dodeli 10.000 evra po radnom mestu za Gorenje u Valjevu
Vlada Republike Srbije je juče donela Zaključak kojim je usvojila tekst Ugovora o realizaciji investicionih projekata Gorenja u Valjevu i Staroj Pazovi. Ovim Zaključkom, Gorenje se obavezuje da u Valjevu najkasnije u roku od 16 meseci izgradi poslovni objekat za proizvodnju aparata za domaćinstvo. U roku od 3 godine, pored 382 na neodređeno vreme već zaposlena radnika, dodatno će otvoriti novih 400 radnih mesta na neodređeno vreme, a kompanija se obavezuje da ne smanjuje broj novootvorenih radnih mesta.
Republika Srbija se obavezala da dodeli bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 10.000 evra za svako novo radno mesto koje Gorenje otvori u Valjevu. U skladu sa Uredbom o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija, u Staroj Pazovi će za 100 radnih mesta dodeliti po 4.000 evra.
Najkasnije u roku od 60 dana od stupanja na snagu ovog ugovora, Gorenju će refundirati sredstva koje je slovenačka kompanija prilikom izgradnje poslovnog objekta u Valjevu 2005. godine, uložila u neposotojeću neophodnu infrastrukturu. Takođe, prihvaćena je i obaveza da se 100% refundiraju uložena sredstva Gorenja u infrastrukturu neophodnu za realizaciju investicionog projekta u Valjevu. To podrazumeva sisteme za redovno napajanje vodom, strujom, telekomunikacijama, sisteme protivpožarne zaštite, sisteme snabdevanja toplotnom energijom, prilazne puteve, priključke na postojeći atmosferski i fiskalni kolektor i druge neophodne investicije.
Na ovaj način potvrđene su dugotrajne aktivnosti i pregovori gradskih vlasti, Vlade Srbije i kompanije Gorenje o otvaranju nove fabrike u Valjevu. Grad Valjevo je već obezbedio neophodne uslove za slovenačku fabriku i uporedo sa pregovorima koji su se vodili, već izdao lokacijsku dozvolu za novu fabriku Gorenja, tako da se očekuje da će izgradnja novog poslovnog objekta u Valjevu početi u najkraćem vremenu.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…