Gorenje.jpgValjevo bi do 2015. godine moglo da postane jedini evropski centar fabrike Gorenje za rashladne uređaje, predviđa strategija razvoja ovog preduzeća, a kao početak realizacije tog projekta danas je potpisan memorandum između predstavnika fabrike i Vlade Srbije o izgradnji još jedne fabrike. Prema najavama, investicija bi bila vredna 20 miliona evra i trebalo bi da bude zaposleno 400 novih radnika.

Brzina izgradnje fabrike zavisiće i od brzine dobijanja saglasnosti i dozvola, a ako sve bude išlo prema planu najkasnije za godinu i po fabrika bi mogla da počne sa radom.

Iako samo u funkciji predsednika Ujedinjenih regiona Srbije, potpisivanju memoranduma prisustvovao je i Mlađan Dinkić.

Pre godinu dana je kako kaže Dinkić pukla je tikva u Vladi baš zbog Gorenja jer je pomogao da se njihova fabrika veš mašina otvori u tom gradu, ali da je on ipak bio upravu i sada očekuje bar izvinjenje od dva Valjevca koji su ga anatemisali proteklih godinu dana.

Izgradnjom druge fabrike u Valjevu “Gorenje” će u sve četiri fabrike u Srbiji ukupno zaposliti više od 1.500 radnika, a ukupna ulaganja ove kompanije u Srbiji iznosiće više od 70 miliona evra.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…