pare-novac.jpgPlanirani budžetski prihodi za narednu godinu iznose 2.118.000.000 dinara, što je za 13 odsto više u odnosu na ovogodišnji budžet, a kako je definisano na sednici Gradskog veća koje je taj predlog usvojilo, budžet će biti razvojno – socijalni, zasnovan na realnim prihodima, i očekivanjima da će biti realizovan sa 95 odsto. Planiran je nastavak radova na toplifikaciji, izgradnji reciklažnog centra, transfer stanice, obećane su smo subvencije u poljoprivredi i značajna sredstva za sport.

U porezima, kao najizdašnijem izvoru gradskih prihoda, najviše skoro 48 odsto sredstava ukupnog budžeta, očekuje se od poreza na zarade. Očekuje se da Valjevo u 2012. Godini dobije 193.000.000 dinara transfernih sredstava iz republičkog budžeta. Lokalni prihodi od komunalnih, administrativnih, boravišnih taksi i naknada za rad organa uprave i uređenje i korišćenje građevinskog zemljišta planirani su na osnovu izvršenja u prvih 11 meseci. Komunalne takse za isticanje firme će se smanjiti za 10 odsto u skladu sa Odlukom o izmeni odluke o lokalnim komunalnim taksama. Prihodi od zakupa objekata su planirani u iznosu od 5.000.000 dinara, dok su prihodi od izdavanja pod dugoročni zakup zemljišta planirani u iznosu od 180.000.000 dinara i to za parcelu u ulici Vladike Nikolaja i za parcele u okviru industrijske zone.

Visina javnih rashoda u 2012. godini planirana je na osnovu potreba i zahteva korisnika budžeta, a njihovom raspodelom obezbediće se realna i neophodna sredstva za funkcionisanje ustanova društvenih delatnosti i lokalne samouprave i sredstva za održavanje i razvoj komunalne infrastrukture u gradu.

Konačnu odluku o predlogu budžeta daće odbornici na redovnom skupštinskom zasedanju 29. decembra.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…