pijaca-voce.jpgZahtev za podsticajna sredstva za podršku ruralnom razvoju za investicije u poljoprivredna gazdinstva koja se bave proizvodnjom i preradom mleka, mesa, voća i povrća i za proširenje i
unapređenje aktivnosti u oblasti prerade i povećanja vrednosti poljoprivrednih proizvoda u 2011. godini ” poljoprivredni proizvođači mogu podneti do 5. decembra Upravi za agrarna plaćanja. Iako se ova uredba očekivala mnogo ranije, a ostavljen je relativno kratak rok za podnošenje prijava, u Poljoprivredno-stručno-savetodavnoj službi u Valjevo kažu da interesovanje postoji.

Poljoprivredno-stručno-savetodavna služba Valjevo takođe poseduje obrasce potrebne za podnošenje zahteva i mogu pružiti pomoć poljoprivrednicima oko popunjavanja, ali im naravno odmah i reći da li za to što su nabavili imaju pravo da dobiju subvenciju.

Da bi zahtev bio validan, neophodno je ispuniti i određene uslove kao što su da je domaćinstvo registrovano, da nema dugova prema PIO fondu ili da već nisu kreditno zaduženi.

Do sada su ovakve uredbe izlazile mnogo ranije pa su proizvođači imali vremena da nabave ono što im je neophodno, ali i da znaju ša je to što podleže Uredbi. Ovoga puta rok je jako kratak, pa se poljoprivrednicima preporučuje da što pre se obrate stručnoj službi i saznaju sve što je neophodno jer je poslednji rok za podnošenje zahteva 5. decembar.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…