Kosarka.jpgU tri kola Košarkaške lige Srbije, najjačeg srpskog takmičenja, pokazalo se ono što su mnogi i predviđali, da je ovogodišnji sastav ekipa relativno izjednačen i znatno kvalitetniji nego protekle sezone, ali i da je došlo do znatnog napretka i ekspanzije mladih igrača. Valjevski Metalac i ove godine ima ulogu favorita i ambicija da završnicu lige dočeka u samom vrhu. Valjevski košarkaši su u tri kola zabeležili dve pobede i jedan poraz.

Poslednje kolo bilo je zanimljivo i što je od šest utakmica, pet rešeno u neizvesnim završnicama i to dve posle produžetka, a nigde razlika nije bila veća od četiri poena. Samo na utakmici u Valjevu dosušeno je pet tehničkih što se ne pamti da je bilo na nekoj utakmici, ali se to može donekle i opravdati strožijim kriterijumima.

Prošlogodišnji uspeh koji je imao trenerski tim Metalca svakako je bila dobra preporuka da se saradnja nastavi i da se ove godine ode korak dalje.

Igrački kadar je nešto izmenjen, a šansu su dobili i mlađi igrači koji su iz Valjeva i koji su prošli Metalčevu školu košarke. U klubu su zadovoljni i radom u mlađim kategorijama koja predstavlja i osnov tima.

Narednu utakmicu Metalac igra u gostima sa ekipom Megavizure, koja je takođe napravila skor 2:1 u tri kola KLS.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…