Valis plivacki klub.jpgNa prvi put održanom medjunarodnom plivačkom mitingu, na kome je učestvovalo tridesetak klubova iz Srbije, Bugarske i Makedonije sa 380 plivača, mlade takmičarke PK “Valis” su potvrdile svoj talenat i imale zapažen nastup.

U disciplinama 50m delfin stilom i 100m ledjnim stilom Sonja Lazić (`99.) je osvojila dve srebrne medalje, i plasmanski bila najbolje plasirani klupski takmičar. Božica Andrić (`99.) je zauzela drugo mesto u disciplini 100m slobodno, kao i treće mesto u disciplini 100m prsno. Nataša Dragojlović je nastupila u disciplinama 50m slobodno i 50m ledjno osvojivši treće mesto u obe discipline. Svoj nastup je opravdala i Maja Dragojlović popravljanjem svojih najboljih rezultata u disciplinama 50m slobodno i 50m prsno. U ekipnom plasmanu u kategoriji do 12 godina, PK Valis je zauzeo drugo mesto.

“Ovo jako dobro takmičenje u Leskovcu je došlo na red posle pauze i praktično naši plivači nisu imali treninge u vodi od zatvaranja bazena u SRC “Petnica” 15. septembra pa do otvaranja bazena u Tehničkoj skoli 7. oktobra, i pored toga pokazali smo svoj kavlitet. Ovo je generacija takmičarki od kojih očekujemo dosta, one su na putu da dodju na takmičarski nivo Andjelke Petrović, uz dobre uslove koje konačno imamo posle deset godina improvizacije na koju smo bili prinudjeni, i svakako uz kvalitetan rad. Na ovom takmičenju se u timu osetila pozitivna energija koja vlada u klubu od otvaranja novog i jedinog bazena u Valjevu. Zahvaljujući uslovima koje sada imamo, u mogućnosti smo da našim sugradjanima ponudimo svakodnevan upis novih članova kluba, akcenat nam je na decu prvih i drugih razreda osnovnih škola, ali svakako svoje mesto u klubu mogu da nadju i stariji osnovci i srednjoškolci koji imaju osnovno znanje plivanja” ističe trener PK “Valis” Branislav Kovacevic.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…