fabrika.jpgU Srbiji je na kraju jula evidentirano još 467 preduzeća čiji su žiro-računi u neprekidnoj blokadi dve godine, objavila je danas Narodna banka Srbije (NBS).
Na spisku preduzeća koji je moguće videti na sajtu (NBS) www.nbs.rs među kompanijama čiji je račun u blokadi našli su se i trgovinska preduzeća “Jabuka” i “Višnjica”.

Tu su još i novinsko izdavačko preduzeće “Slobodna reč” iz Vranja i novine Borba iz Beograda, kao i preduzeća “Aurora M”, preduzeće “Splendid”, “Yu trade Železnik”, “Agrotrejd” iz NIša, “Steel lady” iz Beograda…

NBS ima obavezu da svakog meseca privrednim sudovima dostavlja podatke o preduzećima čiji su računi blokirani duže od dve godine kako bi bio pokrenut stečaj.

Novi Zakon o stečaju, koji je na snagu stupio 1. januara ove godine predviđa da svi subjekti koji su u blokadi duže od tri godine, budu brisani iz registra Agencije za privredne registre.

Prema odredbama novog zakona stečajni postupak mora da bude završen za 63 dana.

Ukoliko dotle ne dođe do međusobnog namirivanja dužničko-poverilačkih odnosa, sva zatečena imovina ne pripada kao do sada poveriocima nego državi.
Izvor: Tanjug

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…