smece.jpgPrema preliminarnim rezultatima u današnjoj akciji „Očistimo Valjevo“ uklonjeno je oko 280 kubnih metara raznog smeća sa preko 35 lokacija u gradskim, prigradskim naseljima i selima na području grada Valjeva.

U akciji je učestvovalo oko 2500 dobrovoljaca. Osim volontera, građana, učenika, ustanova i institucija, nevladinih organizacija, udruženja, značajnu podršku uspešnoj realizaciji akcije dali su preduzeća „Ingrapomni“, „Metva“ i „Metaloprom“ koji su mehanizacijom čistili veće i teško pristupačne divlje deponije na periferiji grada.
Građani su iskoristili priliku i da odlože kabasti otpad pored najbližih kontejnera, koji će JKP „Vidrak“ ukloniti.

„Poruka ove akcije je očistimo Srbiju, ali i mnogo važnija, da ne prljamo Srbiju. Poruka je jasna, da svako svoj deo Srbije očisti i onda će nam biti mnogo lepše“, istakao je gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević prilikom obilaska divlje deponije u zaseoku „Aničići“ kod reke Gradac, gde su članovi Ekološkog društva „Gradac“ zajedno sa volonterima i meštanima prikupili preko 200 džakova raznog otpada i očistili ovaj teško pristupačan prostor gde se smeće godinama unazad gomilalo.

Opšta ocena je da, u odnosu na prošlu godinu, kada je prvi put realizovana akcija „Očistimo Srbiju“, na području grada ima manje divljih deponija, što je najbolji pokazatelj da ovakve i slične akcije imaju efekta. Dugoročno, akcija „Očistimo Srbiju“ realizuje se u cilju unapređenja svesti građana o očuvanju životne sredine i prirodnih resursa zajedničkom brigom svih nas.

Prikaži još ovjava iz Ekologija

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim k…