I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim kućama i ostvare uštede u kućnom budžetu plaćajući manje račune. Novčanu podršku za energetsku sanaciju kuća i stanova dobilo je 35 porodica u Mionici. Ugovore o sufinansiranju potpisao je predsednik opštine Mionica Boban Janković, izvođači radova i 35 stanovnika opštine kojima su odobrena sredstva.

Za Program energetske sanacije izdvojeno je ukupno 5 miliona dinara, od čega je opština opredelila 2,5 miliona, a Ministarstvo rudarstva i energetike takođe 2,5 miliona dinara. Građani će moći da zemene stare pozore, vrata, kotlove, urade termoizolaciju sa sopstvenim učešćem od 50 odsto, dok će država finansirati 50 odsto sredstava.

  • Ovo su divni povodi kada zajedničkim snagama uradimo nešto dobro. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije koja je prepoznala potrebe građana i odobrila sredstva. To će značajno rasteretiti njihove kućne budžete. Program energetske sanacije je višesturko koristan. Uštedećemo energiju, zaštiti životnu sredinu i imati održivu ekonomiju. Zajedničim snagama gradimo našu zemlju, a sve u cilju unapređenja kvaliteta života
    – rekao je Janković.
    Pored stanovnika varoši, za sufinansiranje se prijavio i značajan broj porodica iz mioničkih sela. Prema njihovim rečima reč je o značajnoj podršci, jer obezbeđuje dvostruku uštedu. Pored toga što će za nabavku materijala i opreme plaćati samo polovinu cene, građani će imati i dugoročnu dobrobit jer će plaćati manje račune, imaće bolje grejanje, a leti bolju klimatizaciju, što će doprineti i zaštiti životne sredine.
    Prema rečima građana može se zaključiti da su izuzetno zadovoljni što su odabrani na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava, kao i to da je pomoć opštine i Ministarstva više nego dobrodošla.
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

IZDAJEM NAMEŠENU GARSONJERU I DVOSOBAN KOMFORAN STAN U NAJUŽEM CENTRU GRADA. 064/ 20343

IZDAJEM NAMEŠENU GARSONJERU I DVOSOBAN KOMFORAN STAN U NAJUŽEM CENTRU GRADA. 064/ 20-55-34…