bolnica1.jpgNevladina organizacija „Inicijativa Snaga pacijentima“ održala je u Valjevu seminar za zastupnike prava pacijenata pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Republičkog Zavoda za zdravstveno osiguranje Srbije. Ideja organizatora je da kroz predstavljanje pozitivnih primera iz prakse svi učesnici nauče da je unapređenje položaja pacijenata u Srbiji moguće i informišu se na koji način je najlakše doći do toga.

Cilj organizovanja seminara za zastupnike prava pacijenata u šest gradova Srbije, pa i u Valjevu, jeste da se što veći broj udruženja pacijenata u zemlji i sami pacijenti, bliže upoznaju sa metodama sa kojim mogu da ostvare svoja prava kako bi se na taj način aktivnije uključili u unapređenje trećeg stuba zdravstva.
Na seminaru organizovanom u Valjevu predstavnici udruženja pacijenata, državnih zdravstvenih institucija, medija i PR stručnjaka pokazali su učesnicima konkretne načine da unaprede rad svojih udruženja i afirmišu ih u javnosti. Ovom vrstom edukacije omogućena je jednostavnija komunikacija sa predstavnicima državnih zdravstvenih institucija i ostalim učesnicima zdravstvenog sistema.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…