sajam_zaposljavanja 1.jpgAkcija pod nazivom „Higijena ruku u školstvu“ započela je u nekoliko gradova u Srbiji sa ciljem da se đacima obezbede dezinfekciona sredstva za suvo pranje ruku „Purell“. Uz Kraljevo akcija je startovala u Valjevu i Kragujevcu, a na redu je Niš. Cilj akcije je kontinuirano snabdevanje Purell-om, jer se na taj način smanjuje stepen infekcija i bolesti kod učenika.
Ideja kompanije Euro Atlantic je da se napravi širi društveni front i da učešće u akciji uzmu sve firme koje se bave uslugama ili poslovima koji imaju veze sa zdravljem, sa posebnim naglaskom brige o deci. Širom Srbije, škole se bore da omoguće maksimalan nivo higijene ruku svojih učenika, kako bi sprečili „bolesti prljavih ruku“, u koje spadaju: žutica, streptokokni faringitis i tonzilitis (oboljenja gornjeg disajnog trakta), virusni prolivi, poliomijelitis, bakterije (trbušni tifus, dizenterija) i paraziti (amebna dizenterija).

U pokušaju da se poboljša nivo higijene, javljaju se mnogi problemi: nedostatak sapuna, nedostatak ubrusa za jednokratnu upotrebu, manjak lavaboa, neredovno snabdevanje vodom ili nedostatak tople vode. Nedostatak ili manjak novca predstavlja najveći problem.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…