vitalnost i zdravlje.jpgPrvo međunarodno turnirsko takmičenje u obaranju ruke održaće se poslednje nedelje u martu u valjevskoj hali sportova, najavili su organizatori. Učesnici turnira će se takmičiti u pet kategorija, a kao posebnu organizatori su izdvojili apsolutnu kategoriju gde će se takmičiti samo pobednici iz ostalih pet. Za pobednike su predviđene i nagrade.

Klub iz Valjeva je jedan od prvih koji je osnovan u Srbiji i organizacija takmičenja predstavljaće pravi izazov za ovaj sve atraktivniji sport koji nesumnjivo privlači pažnu.

Obaranje ruke nije samo sport snage, nego zahteva i mentalnu oštrinu, brzinu, tehniku, izdržljivost. Publika će svakako imati priliku da vidi dosta zanimljivih duela jer je ovo prvi međunarodni turnir u Srbiji. Posetioci turnira će svakako imati priliku da vide pored atraktivnih takmičara iz Srbije i jedan broj iz inostranstva, a poslednjih godina sve je većo broj fanova ovog sporta.

Obaranje ruke je inače jedan od najrasprostranjenijih sportova i ima izuzetno dugu tradiciju. Prvi turniri organizovani su u Kalifornija još 1952. Ovaj sport port je doziveo i pojavljivanje na velikom platnu krajem osamdesetih u filmu “Over the top” sa Silvester Staloneom u glavnoj ulozi.
Takmičenje će se održati u nedelju 27. marta tačno u podne, a svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti najkasnije pola sata pre početka takmičenja.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…