nauka 1.jpgStipendiju Fondacije za talentovane učenike i studente grada Valjeva u školskoj 2010./2011. godini, od 236 kandidata koliko se javilo na konkurs, dobilo je njih 188 što je za 37,23 odsto više nego predhodne godine. Od toga, stipendiju je dobilo 14 učenika osnovnih škola, 27 srednjoškolaca i 147 studenata.

Među učenicima osnovnih škola najveći broj stipendista je iz Muzičke škole, a sa zapaženim rezultatima na takmičenjima republičkog ranga gde su osvajali jedno od prva tri mesta među srednjoškolcima prednjače Gimnazijalci. Studenti dobitnici stipendija studiraju na 38 različitih visokoškolskih institucija u zemlji i na četiri u inostranstvu. Među studentima stipendistima najviše je onih koji pohađaju osnovne studije, a prosek ocena 10 u predhodnoj školskoj godini ostvarilo je čak njih dvanaestoro na devet različitih studijskih programa.

Stipendije, koje su bespovratna sredstva, u ovoj školskoj godini na mesečnom nivou za osnovce i srednjoškolce iznose 2500 dinara, a za studente 4500.

Zbog većeg broja stipendista neophodno je i da se u sledećoj godini poveća iznos sredstva sa 7,5 na 10 miliona dinara, što ujedno značiti da se iznos stipendija neće menjati, pa je upućen poziv privrednicima valjevskog kraja da pomognu Fondaciji, da postanu donatori i na taj način direktno podrže izuzetno nadarenu decu.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…