infakt__frame.jpgČlanovi Gradskog veća na jučerašnjoj sednici dali su saglasnost na predlog programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Valjeva u 2010. godini. Programom je definisan način raspodele sredstava fonda kojim se finansiraju planovi, programi, projekti i druge aktivnosti u oblasti zaštite i unapređenja stanja životne sredine na teritoriji Valjeva, u skladu sa Lokalnim ekološkim akcionim planom.

Prema rečima Snežane Radojičić iz Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, saobraćaj i zaštitu životne sredine, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja dalo je saglasnost na ovaj Program, osim dela koji se odnosi na projekat deratizacije. Iz formalno-pravnih razloga program se danas ponovo našao na Gradskom veću.
Gradsko veće je prihvatilo predlog odluke o davanju u zakup poslovnog prostora u Ulici vojvode Mišića 29 (nekadašnja knjižara “”Plato””) na korišćenje Javnom preduzeću “”Službeni glasnik”” iz Beograda za obavljanju knjižarske delatnosti. Ovo javno preduzeće bilo je jedini ponuđač na oglas objavljen u listu “”Napred””. Za korišćenje objekta površine108,2 m2 JP “”Službeni glasnik”” plaćaće mesečni zakup u iznosu od 750 dinara po kvadratnom metru. Obrazlažući odluku, član Gradskog veća Aleksandar Ranković je rekao da, s obzirom da ovo javno preduzeće planira ulaganja u postojeći objekat i imajući u vidu trenutnu situaciju u ovoj delatnosti, u prvih godinu dana zakup će iznositi 600 dinara po metru kvadratnom. Za razliku do pune cene zakupnine u iznosu od 150 dinara, knjižara će ponuditi knjige i časopise za potrebe grada, biblioteke i drugih ustanova. Ovaj zaključak je jednoglasno usvojen.

Na sednici je data saglasnost na Odluku JKP “”Vodovod Valjevo”” o pokretanju otvorenog postupka javne nabavke velike vrednosti oblikovane po partijama za gorivo i mazivo.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…