rasveta.jpgU Valjevu je od danas na ulicama 10 komunalnih policajaca koji su u prethodnom periodu prošli obuku u Kuli i položili stručne ispite. Predviđeno je da službu čini ukupno 20 komunalnih policajaca, a osnovni zadatak je da pomaže građanima. Uz tesnu saradnju sa Policijskom upravom u Valjevu i korišćenje prednosti video nadzora grada, očekuje se da nam grad postane čistiji, uređeniji i sa mnogo manje komunalnih prekršaja.

Poslovi nove službe su održavanje komunalnog reda, kontrola primene zakona i propisa iz nadležnosti grada, nadzor u javnom gradskom i drugom saobraćaju, zaštita životne sredine, kulturnih dobara, ulica i drugih javnih objekata od značaja za grad.

Zadatak komunalne policije je pre svega preventivno delovanje, ali će oni koji uporno budu kršili komunalni red biti kažnjavani. Broj od samo deset komunalnih policajaca ne bi trebalo da bude prepreka u obavljanju poslova. Komunalni policajci će uskoro početi da rade i popodne i tokom vikenda kada je i registrovan povećan broj komunalnih prekršaja. Nova služba moći će da legitimiše, privremeno oduzima predmete, odvodi i kažnjava prekršioce…jer u obavljanju svoje dužnosti komunalni policajci imaju status službenog lica. U planu je promocija komunalne policije u gradu, ali i po školama. Građani će ih lako prepoznati, jer nose značku sa natpisom “”Komunalna policija”” i grbom grada, kao i pločicu sa imenom, prezimenom i službenim brojem.
Brojevi telefona komunalne policije na koje građani Valjeva mogu da prijave probleme su 294-851 i 294-852.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…