rasveta.jpgU okviru godišnjeg plana i programa Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva započela je rekonstrukciju autobuslih stajališta i mobilijara. Vrednost radova je 2,5 miliona dinara, a budući staraoci sadržaja oglasnih prostora koji će stajališta sadržati biće Odsek za informisanje i protokol Grada Valjeva i Centar za kulturu .

Dva stajališta su već dobila novi izgled – kod Valjevske gimnazije i u Karađorđevoj ulici, preko puta apoteke „101“. Narednih dana biće uređena i stajališta kod apoteke „101“ i Medicinske škole.
Na panoima koji su do skoro bili izlupani i nefunkcionalni, sada se nalaze posteri koji najavljuju predstojeći 26. Valjevski džez fest, fotografije Tešnjarskih večeri, reklame Centra za kulturu i Sportsko rekreativnog centra „Valis“, kao i slike Valjeva i okoline, uz poruku „Volim Valjevo“. Uskoro će na stajalištima biti postavljen i detaljan red vožnje gradskog i prigradskog saobraćaja, sa mapom Valjeva.
U narednom periodu biće izgrađena i stajališta na uglu Uzun Mirkove i Ulice Vladike Nikolaja i na mostu u Novom naselju, gradski bilbor, kao i manji bilbord, (tzv. totem) na kome će Centar za kulturu oglašavati svoje programe. Po okončanju postupka izbora grba i zastave Valjeva, do kraja godine biće postavljena i dva bilborda veličine od pet metara, na ulasku u grad iz pravca Beograda i Šapca.

S obzirom na to da su prethodna stajališta bila meta vandala, ali i nekontrolisanog lepljenja plakata, gradska komunalna služba će kažnjavaće ubuduće svako neovlašćeno lepljenje na ovim površinama.
Veći deo centra grada već je pokriven, ili će biti pokriven video nadzorom, što će pomoći da rekonstruisana i ulepšana stajališta i ostali mobilijar ostanu neoštećeni.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…