zena_vozac.jpgSavet za bezbednost grada Valjeva prihvatio je predlog projektnog zadatka za izradu glavnog projekta izgradnje optičkog kabla koji će povezati čvorišta optičke mreže grada Valjeva sa objektom Policijske uprave i instaliranje opreme za video nadzor. Ovaj projekat, čija je procenjena vrednost radova oko 2,3 miliona dinara realizovaće se u skladu sa odlukama Saveta za bezbednost iz sredstva gradskog budžeta opredeljenih za ove namene.

Izgradnjom optičkog linka prema Policijskoj upravi stvoriće se uslovi za širenje mreže video nadzora u gradu u skladu sa tendencijom podizanja nivoa bezbednosti. Na današnjoj sednici je ukazano na potrebu postavljanja video nadzora kako na gradskim saobraćajnicama, tako i u parkovima, na trgovima, platou ispred Centra za kulturu. Planirano je da u gradu na kritičnim lokacijama u narednom periodu budu postavljene 34 video kamere, čime će biti stvoreni uslovi da se blagovremeno uoče prekršioci propisa i da pripadnici Policijske uprave budu u prilici da brzo i efikasno sprovedu mere i akcije.

Osim izgradnje optičkog linka u ovoj godini predviđena je i realizacija drugih projekata iz oblasti bezbednosti za koje će iz gradskog budžeta biti opredeljeno oko 1,7 miliona dinara. Predloge projekata pripremiće radne grupe i u narednom periodu dostaviti Savetu za bezbednost koji će doneti odluku o finansiranju u skladu sa definisanim prioritetima.

Kada je u pitanju korišćenje sredstava koja se slivaju u gradski budžet od naplate kazni za saobraćajne prekršaje, na sednici Saveta bezbednosti je konstatovano da je na ovoj budžetskoj poziciji prihodovano u proteklih osam meseci oko četiri miliona dinara. U skladu sa zakonskom regulativom jedna polovina ovih sredstava može se utrošiti za investiciona ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu, a druga za unapređenje bezbednosti.

U narednih meseca dana iz resornog ministarstva je najavljeno da će lokalne samouprave dobiti uputstvo o rapodeli ovih sredstava. Savet za bezbednost grada Valjeva je zaključio da u međuvremenu Komisija uradi predlog programa korišćenja ovih sredstava na osnovu lokalne strategije i nacionačnog plana koji usvaja Vlada Srbije na predlog resorne Agencije. Odluku o korišćenju ovih sredstava doneće Gradsko veće.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…