gradac.jpgRadovi na remontu pogona fabrike za preradu vode na Pećini su i zvanično završeni i za nabavku i zamenu hidro-mašinske i elektro opreme uloženo je više od 52 miliona dinara. Od toga Republička direkcija za vode opredelila je 60% sredstava, a Grad Valjevo preostali iznos. Nakon petomesečnog probnog rada, remontovana i zamenjena oprema pokazala je sve kvalitete, što je garant opravdanosti ovog prvog značajnijeg investicionog ulaganja još od 1996. godine kada je postrojenje izgrađeno i pušteno u rad.

-Veoma smo zadovoljni saradnjom sa lokalnom samoupravom u Valjevu, kao i kvalitetom izvedenih radova što će garantovati dobro i kontinuirano snabdevanje kvalitetnom vodom za piće građana Valjeva, rekao je ovom prilikom Aleksandar Prodanović, direktor Republičke direkcije za vode Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije.

Osim izvedenih radova na rekonstrukciji Fabrike vode na Pećini, očekuje se da će u ovoj godini biti potpisan i ugovor o rekonstrukciji crpne stanice Gradac. Procenjuje se da će vrednost tih radova biti oko 60 miliona dinara, a od toga će Republička direkcija za vode obezbediti 70%, a grad Valjevo 30% sredstava.

Radovi na rekonstrukciji crpne stanice Gradac trebalo bi da počnu početkom jeseni, kada vremenski uslovi budu dozvolili da se koristi izvorište Paklje, kako bi građani imali konstantno snabdevanje vodom i kako bi radovi mogli nesmetano da se obavljaju. Ovom prilikom direktor Republičke direkcije za vode je najavio da će punjenje akumulacija Rovni početi u ovoj godini i da će Direkcija kao trenutno najveći investitor obezbediti preostala ugovorena sredstva u 2010.-toj godini za ovu investiciju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…