kisa1.jpgPrema izveštaju komisije procenjuje se da je šteta nastala kao posledica grada i nevremena u valjevskom kraju 484 miliona dinara. Na poljoprivrednim dobrima uništeno je useva u vrednosti od 427 miliona dinara. Komisija za procenu štete izveštaj će upotpuniti i podacima o štetama izazvanih klizištima. Podaci o štetama u valjevskom kraju biće prosleđeni komisiji Vlade Srbije i resornim ministarstvima.

Na današnjoj sednici štaba za zaštitu od elemenstarnih nepogoda zaključeno je da je neophodno napraviti kompletan pregled oštećenja i evidenciju svih kriznih tačaka koje se javljaju u ovakvim vremenskim uslovima i pored otklanjanja problema, pripremiti projektnu dokumentaciju za sve sporne situacije i intervencije koje to zahtevaju.
Usled velike količine padavina, aktivirala su se brojna klizišta. Najurgentnije je u ul. Jakova Nenadovića gde je klizište ugrozilo podrum stambene kuće. Ugrožen je i dom za stare u Popučkama, a evidentirana su i oštećenja nastala klizanjem tla u ulici Dimitrija Tucovića i Đerdapskoj ulici kao i na putu do škole u Brankovini.

nadležne gradske službe i preduzeća angažovani su na sanaciji onih klizišta gde je to u ovom trenutku moguće. Štab je doneo zaključak da se kompletan izveštaj o štetama izazvanih klizištem na objektima i putevima dostave nedležnom ministarstvu i zatraže sredstva od Republike za rešavanje ovog problema.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…