regionalni_razvoj.jpgPredstavnici međunarodne rejting agencije Moody,s Investors Service i USAID-a -/Programa za podsticaj ekonomskog razvoja opština, danas su počeli procenu kreditnog rejtinga grada Valjeva. Valjevo je, nedavno, na takmičenju 16 lokalnih samouprava koje je organizovala Američka agencija za pomoć i razvoj , pored Kraljeva i Novog Sada dobilo prvi međunarodni kreditni rejting.

Valjevo je jedan od gradova u kojem će biti urađen prvi kreditni rejtingkoji će biti upoređen sa drugim gradovima u okruženju. Glavna tema razgovora sa gradskim rukovodstvom danas je bilo i uprvaljanje budžetom i finansijski rezultati u periodu od 2006.do 2009.godine, kao i osvrt na osnovne karakteristike budžeta za ovu godinu. Predstavnici rejting agencije Moody,s Investors Service i USAID-a interesovali su se i za srednjoročno budžetsko planiranje i plan kapitalnih investicija, nivo i strukturu zaduženosti , ali i potencijale za budući razvoj grada.

Za kompletiranje informacije o kreditnim sposobnostima Grada Valjeva biće potrebno dve do tri nedelje, posle čega će izveštaj biti kompletan.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…