infakt__frame.jpgS obzirom na to da meteorolozi najavljuju snežne padavine i u naredna tri-četiri dana, Gradske uprave podsećaju građane Valjeva da su osim nadležnih službi i javnih komunalnih preduzeća, fizička i pravna lica, takođe obavezna da čiste sneg i led ispred svojih objekata i to najkasnije u roku od 24 sata, saopšteno je danas iz odseka za informisanje i protokol gradske uprave.

U saopštenju se dodaje da su, na osnovu gradske Odluke o čistoći, sneg i led ispred stambenih i poslovnih objekata i prostorija, korisnici i vlasnici dužni da očiste i to tako što će sneg skupiti u gomile, blizu kolovoza. Padavine sa staza do kanti za smeće u dvorištima i sa kućnog stepeništa, obavezni su da očiste stanari, odnosno vlasnici.
Za uklanjanje snega i leda sa pešačkih zona u gradu, javnih stepeništa, trotoara i uličnih slivnika, zaduženo je JKP „Vidrak”.

S obzirom na to da je važno ovaj posao obaviti blagovremeno, posebno ako se ima u vidu da osim snežnih padavina, meteorolozi za naredne dane najavljuju i izuzetno niske dnevne temperature, koje će sasvim sigurno dovesti do formiranja leda, iz gradske komunalne inspekcije apeluju na građane da savesno obave ovaj posao na propisan način.
Komunalni inspektori koji su na terenu, dužni su da upozore, a po proceni i da podnesu prekršajne prijave.

Gradskom Odlukom o čistoći propisana je novčana kazna od 500 dinara za fizičko lice, odnosno 5000 dinara za pravno lice, ukoliko ne uklanja padavine na Odlukom propisan način.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…