infakt__frame.jpgU valjevskoj Bolnici je sa simptomima novog gripa hospitalizovano 12 pacijenata i njihovo stanje je stabilno. Uprkos stišavanju ovog talasa epidemije gradani i dalje treba da se pridržavaju svih preporucenih mera, posebno treba da vode racuna o licnoj higijeni i redovnom pranju ruku.

Savete lekara mogu dobiti pozivom na broj telefona Call-centra Doma zdravlja Valjevo 014/ 295-395 od 9 do 17 casova. Na sajtu ZC Valjevo (www.zcvaljevo.rs) otvorena je i posebna stranica sa informacijama za gradane o novom gripu.

Clan radne grupe Ministarstva zdravlja za pracenje novog gripa dr Branislav Tiodorovic izjavio je da ce drugi talas novog gripa, koji se ocekuje u narednih nekoliko dana, verovatno biti istog intenziteta kao prethodni. Napominjujuci da se prvi talas gripa A (H1 N1) sada “smirio” , Tiodorovic je Tanjugu rekao da se vakcina farmaceutske kuce “Novartis” protiv tog gripa ocekuje i pre 15. decembra u Srbiji i da postoje “neka usmena obecanja da ce vakcina, možda, stici 8. decembra.”

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…