infakt__frame.jpgPlaninarsko smučarsko društvo “Magleš” i ove sezone organizuje je sedmi po redu zimski kamp za mlade planinare i smučare i to od 9. do 15. januara. Kamp koji je dobio ime po preminulom mladom planinaru Milošu Jovanoviću i svake godine se organizujena Debelom brdu u domu planinarskog društva “Magleš”.

Ono što je bitno to je da je sve obezbeđeno, da deca imaju pristojne uslove da tokom jednog dela zimskor raspusta provedu prijatno vreme u kampu.

U programu je škola skijanja, pohodi na Jablanik i Povlen, razne igre koje se organizuju u toku popodnevnih časova, i još mnogo toga

Planinarski dom je izgrađen 1957. godine. Već šezdesetih počeo je da se koristi i kompletno je opremljen za duži boravak i može da primi više od 50 osoba. Nalazi se na 1040 metara nadmorske visine i međusobno povezuje Jablanik i Povlen, koji je od Debelog brda udaljen dva sata hoda. Dom je na severnoj strani brda i do sada je uvek tokom trajanja kampa bilo snega, pa organizatori očekuju da ni ove godine neće biti problema.

PSD Magleš osnovano je u avgustu 1948. godine i ove godine obeležiće 6 decenija svog aktivnog i uspešnog rada. Aktivnosti su usmerene prvenstveno na mlađe članove i sve one koji vole prirodu i planine valjevskog kraja. Društvo je najaktivnije u zimskom periodu kada se u planinarskom domu na Debelom brdu organizuje zimovanje uz školu skijanja. Obzirom da poseduju svoje prostorije samim tim troškovi boravka su u odnosu na druge turističke destinacije relativno niski.

Planinarski dom je izgrađen 1957. godine, a koristi se od početka 60-tih, kompletno je opremljen za duži boravak i može da ugosi oko 50 osoba. Nalazi se na 1040 metara nadmorske visine i međusobno povezuje Jablanik i Povlen, koji je od Debelog brda udaljen dva sata hoda.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…