infakt__frame.jpgJuče je sa Infektivnog odeljenja Bolnice Valjevo otpušteno troje, a primljeno novih troje pacijenata sa simptomima novog gripa, tako da je njihov ukupan broj ostao 13. Nepromenjeno je stanje najteže obolelog, pedesetpetogodišnjeg pacijenta koji je primljen prekjuče i uključena mu je mehanička ventilacija (respirator).

Juče zbrinuti građani su u stabilnom stanju – hospitalizovan je 22-godišnji mladić i dve osobe od 62 i 73 godine. Evidentno je da je poslednjih dana sve manje školske dece sa zdravstvenom slikom koja zahteva bolničke uslove, a da je više primljenih odraslih sugrađana sa simptomima novog gripa.

U Bolnici Valjevo su zabranjene posete bolesnicima, pojačane mere zaštite pacijenata i osoblja, a rad je organizovan u skladu sa preporučenim merama. Savete lekara građani mogu dobiti pozivom na broj telefona Call-centra Doma zdravlja Valjevo 014/ 295-395 svakog dana od 9 do 17 časova. Na sajtu ZC Valjevo (www.zcvaljevo.rs) otvorena je i posebna stranica sa informacijama za građane o novom gripu.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…