infakt__frame.jpgAnđelka Petrović, plivačica PK Valis osvojila je tri prva mesta (50m kraul, 100m kraul i 50m leđno) i jedno drugo mesto (100m mešovito) na takmičenje „Serbia Open“ koje je održano proteklog vikenda u Beogradu. Najznačajniji rezultat Anđelka Petrović ostvarila je u disciplini 100 metara kraul (55,87) čime je ispunila kriterijum za učešće na prvenstvu Evrope koje će se održati u Istanbulu početkom decembra meseca ove godine.

Na takmičenju je učestvovalo oko 200 plivača iz 6 zemalja, a za PK Valis na ovom takmičenju nastupila su 3 plivača.

Takođe proteklog vikenda mlađe uzrasne kategorije plivačkog kluba Valis nastupile su na međunarodnom plivačkom mitingu „Čigota kup“ na Zlatiboru u konkurenciji 350 plivača iz 22 kluba. Najuspešniji takmičari Valisa bili su: Marković Lazar sa osvojena 2 prva mesta (100m kraul i 100m leđno), Dragana Bogićević sa osvojena 2 treća mesta (100m kraul i 100m leđno), Jelena Marković sa osvojenim trećim mestom u disciplini 100m prsno dok je najmlađi plivač Valisa Sonja Lazić na svom debitanstkom nastupu osvojila 3. mesto u disciplini 50m delfin. Ekipu su predvodili treneri Branislav Kovačević i Branislav Petrović.

Plivački klub Valis je na svojoj redovnoj godišnjoj skupštini održanoj krajem oktobra meseca izabrao novo rukovodstvo na čelu sa predsednikom Goranom Markovićem, čiji će glavni zadatak u narednom periodu biti stvaranje modernog kluba koji će kroz stručan i kvalitetan rad uticati na popularizaciju plivačkog sporta i stvaranje vrhunskih rezultata.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…