infakt__frame.jpgRadne grupe za društveni razvoj projekta “”Strategija održivog razvoja Valjeva 2010-2020″”, uputila je poziv da se do 15. oktobra dostave predlozi projekata za Strategiju lokalnog održivog razvoja. Strategija lokalnog održivog razvoja je najznačajniji planski dokument koji priprema Grad Valjevo i usvojiće ga Gradska skupština krajem godine.
Osim toga, prilikom konkurisanja za sredstva resornih ministarstava ili međunarodnih programa poput Predpristupnih fondova Evropske unije, pozitivna činjenica biće da se projekat nalazi u Strategiji lokalnog održivog razvoja, saopšteno je danas iz odseka za protokol i informisanje gradske uprave. Ono na šta se ukazuje je da predlozi treba budu od šireg društvenog značaja, realni i održivi.

“”Strategija lokalnog održivog razvoja”” priprema se u okviru programa “”Excange 2 – Jačanje kapaciteta Stalne konferencije gradova i opština”” Evropske unije, koji sprovodi Delegacija Evropske komisije u Srbiji. Valjevo je jedna od lokalnih samouprava u Srbiji koja je od Delegacije EK, preko SKGO, dobila podršku za izradu svog strateškog razvojnog plana. Proces je praktično započet sredinom aprila formiranjem Skupštine partnera, na koju su pozvane sve relevantne institucije i organizacije, među njima mnoge koje su pre neki dan od nas dobili poziv i formulare. U skladu sa prioritetima odabranim na početku ovog procesa, formirane su tri tematske radne grupe: Ekonomski razvoj, Društveni razvoj i Infrastruktura i zaštita životne sredine.

Grad Valjevo poziva sve one koji imaju višegodišnje planove, kao i projekte od javnog značaja, da ih dostave gradskoj Upravi. Strategija je dokument koji će u sebi sadržati sve projekte značajne za razvoj lokalne zajednice.

Važno je da se svi značajni projekti nađu u Strategiji razvoja jer, nakon usvajanja u Gradskoj skupštini, predstavljaju obavezu Grada da planira njihovu realizaciju. Period u kojem poslovi treba da budu realizovani je 2010-2020. godina.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…