infakt__frame.jpgPočetkom oktobra počeće realizacija prve faze izgradnje obilaznice oko Osečine u dužini od oko pola kilometra (532 metra), a očekuje sa da će građevinski radovi potrajati najduže dva meseca. Vrednost prve faze izgradnje obilaznice iznosi 29,6 miliona dinara, a izgradnja ove saobraćajnice je projekat Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja , sektora za regionalni razvoj, dok su sredstva za realizaciju projekta odobrena iz Nacionalnog investicionog plana.

Tokom prošle nedelje u javnoj proceduri je izabran najbolji ponuđač i to «Autotransport» iz Valjeva, sa kojim će tokom ove nedelje biti potpisan ugovor o realizaciji. Kada bude bila završena, obilaznica će biti duga 1712 metara, a njena izgradnja biće realizovana u tri faze. Prva faza obilaznice će biti izgrađena od fabrike «Podgorina Frukt» do pravca Ulice cara Lazara.
«Završetkom izgradnje obilaznice biće rešen trenutno najveći saobraćajni problem opštine, jer je glavna ulica u Osečini istovremeno i deo magistralnog puta između Valjeva i Loznice i ona će time biti potpuno rasterećena teretnog saobraćaja. A nakon izgradnje obilaznice planiramo da tu izgradnju upotpunimo izgradnjom mosta u Ulici cara Lazara», izjavio je ovim povodom je Nenad Stevanović, predsednik opštine Osečina, i dodao da je ovo početak infrastrukturnih radova koji su neophodni opštini Osečina. Sledeći projekti, manjeg obima će, prema rečima Stevanovića, biti usmereni na rešavanje problema kanalizacije, vodovoda i drugih dugogodišnjih bolnih tačaka Osečine.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…