infakt__frame.jpgKomisija za odabir opština i gradova u okviru projekta „Izgradnja mini pič terena za mlade“, koju čine predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Fudbalskog saveza Srbije i norveške organizacije International management group (IMG) izabrala je Valjevo za jedan od gradova kojima će dodeliti sredstva. Pomoćnik gradonačelnika Radivoje Milutinović potpisao je danas u Beogradu ugovor o donaciji od 37.000 evra za izgradnju mini pič terena u okviru Sportskog centra na Petom puku. To podrazumeva postavljanje veštačke trave, standardizovane ograde, koševa, golova i mreže za odbojku.

Komisija je razmotrila 137 pristiglih prijava i na osnovu postojeđeg projekta i procene raspoloživih sredstava kojima se može izgraditi 44 do 45 terena, odlučila da utvrdi konačan broj od 39 opština i gradova, sa kojima je potpisan ugovor o izgradnji mini pič terena. Ukupna vrednost projekta je 1,5 miliona evra.

Na ovaj način ministarstvo za omladinu i sport želi da se što više mladih bavi sportom. Iako se pokazalo da je fudbal kod omladine najrasprostranjeniji, tereni će moći da se koriste i za druge sportove, kao što su košarka i rukomet.

Obaveza opština i gradova je da obezbede lokacije za izgradnju terena, sopstvena sredstava za finansiranje pripremnih radova, kao i aktivno učešće opštinskih sportskih saveza i kancelarija za mlade.

istraživanja su pokazala da mladi ispod 23 godine starosti najčešće navode da je njihov glavni problem nedovoljan broj sportskih sadržaja.

U Norveškoj koja je partner u ovom projektu, izgrađeno je skoro 4.000 mini-pič terena.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…