Bolnica 2.jpgPovodom Svetskog dana zdravlja (7. april), Zdravstveni centar Valjevo ce od 4. do 11. aprila prvi put organizovati sedmodnevnu manifestaciju posvecenu prevenciji zdravlja i zdravom nacinu života nazvanu ’’Nedelja zdravlja’’. Svaki dan u nedelji zdravlja bice posvecen odredenoj temi – subota fizickim aktivnostima, nedelja prevenciji kardiovaskularnih oboljenja, ponedeljak prevenciji dijabetesa, utorak mentalnom zdravlju, sreda borbi protiv pušenja i zaštiti životne sredine, a cetvrtak reproduktivnom zdravlju.

Gradani ce imati priliku da prekontrolišu zdravlje na punktovima Preventivnog centra, bice organizovane brojne tribine i predavanja, sportski i drugi programi u gradu, roditeljski sastanci posveceni zdravoj ishrani, izložba cveca i drugi programi.

Akciji ce se prikljuciti i Crveni krst, Zavod za javno zdravlje, gradske institucije i javna preduzeca, škole, nevladine organizacije i gradani. Moto manifestacije ’’Zdravo Valjevo!’’ ukazuje na potrebu i želju za negovanjem i cuvanjem zdravlja, ali je i poziv organizacijama i gradanima da daju sopstveni doprinos u ocuvanju zdravlja..

Svetski dan zdravlja – 7. april posvecen je mentalnom zdravlju. Tog dana ce zapoceti terenski rad Psihijatrijske službe i Karitasa Valjevo u okviru projekta „Promocija mentalnog zdravlja u zajednici”. U toku dana bice održane tribine „Kultura i mentalno zdravlje” i „Kriza, solidarnost, mentalno zdravlje”, a uvece Zdravstveni centar poklanja zaposlenima i saradnicima u akciji novu predstavu Male scene ’’Putujuce pozorište Rikoti’’.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…