zgrada SO Valjevo.jpgNovootvoreni odsek za lokalni razvoj i privredu MEGA programa koji je otvoren u Valjevu ima za cilj podsticanje ekonomskog razvoja opština preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Najvažnije aktivnosti tog odseka biće usmerene na planiranje i sprovođenje strateškog lokalnog ekonomskog razvoja, pripremu, praćenje i sprovođenje projekata ekonomskog razvoja, kao i stalne kontakte sa potencijalnim investitorima.

Nedavne izmene Zakona o lokalnoj samoupravi Srbije prenele su nadležnosti ekonomskog razvoja na lokalni nivo, što je prvi korak u ostvarivanju buduće ekonomske funkcije lokalne samouprave Valjeva. Otvaranje Odseka za lokalni ekonomski razvoj predstavlja preduslov za potpuno ostvarivanje MEGA programa u narednih 18 meseci.

Valjevo se USAID-ovom MEGA programu pridružilo u poslednjem kvartalu 2008, zajedno sa još deset gradova i opština iz Srbije.

Kroz MEGA program u Srbiji je do sada realizovano preko 400 miliona evra investicija, a otvoreno je više od 3.700 novih radnih mesta.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…