Kros.jpgJedanaesta po redu Svetosavska trka održaće se u utorak 27. januara na ulicama Valjeva, a očekuje se učešće više stotina takmičara, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Pored učesnika trka iz srpskih klubova organizatori kao i prethodnih godina očekuju dolazak jednog broja takmičara iz inostranstva, zbog čega ova trka već nekoliko godina ima međunarodni karakter.

Svečano otvaranje Svetosavske trke je u 12,30 na Gradskom trgu, nakon čega će startovati trke u svim starosnim kategorijama, od pionira do veterana. Takmičari će trčati od starta Karađorđevom, Sinđelićevom, Pantićevom i ulicom Vuka Karadžića, a cilj je u Karađorđevoj kod Gradskog trga. AK Metalac je kao tehnički organizator svih ovih godina uspeo da napravi pravilan pristup ovoj manifestaciji i da ona svake godine bude bolja od prethode.

Na Svetosavskoj trci učestvovaće i pripadnici policije i vojske u svojim uniformama i na nešto dužoj stazi od ostalih takmičara.

Ulice u užem centru grada biće zatvorene za saobraćaj će od 11,30 do 14,30, a saobraćajna policija će usmeravati vozače na alternativne pravce.
Kao gosti grada u Valjevu će 27. januara boraviti i svi promoteri ranijih trka. Pokrovitelj Svetosavske trke je grad Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…