zgrada SO Valjevo.jpgGradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević i Savet za bezbednost grada Valjeva izrazili su duboko saučešće porodicama četvorice mladića nastradalih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prošle noći na Obilaznom putu. Povodom ove tragedije, ali i pogoršane bezbednosne situacije u gradu, danas se hitno sastao Savet za bezbednost grada Valjeva kojim predsedava gradonačelnik Zoran Jakovljević, saopšteno je danas iz odseka za odnose s javnošću gradske uprave.

Savet za bezbednost grada doneo je zaključak da se zatraži hitan prijem kod ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, sa inicijativom da što pre bude imenovani načelnik i ostali rukovodioci Odeljenja unutrašnjih poslova u Valjevu, kako bi valjevska policija što efikasnije delovala u poverenim poslovima. Ove aktivnosti, zaključio je Savet, trebalo bi da doprinesu smirivanju bezbednosne situacije u gradu, koja je pogoršana od početka godine.

Drugi zaključak je da se uputi predlog nadležnim službama da se svetlosnom signalizacijom dodatno obeleži i pojačano obezbedi mesto na Obilaznici gde se dogodila tragedija. Jedan od zaključaka današnjeg sastanka je i da se do 1. februara izradi plan prioriteta i aktivnosti radnih grupa koje su formirane u okviru Saveta.

Današnjoj sednici Saveta za bezbednost grada prisustvovali su, pored gradonačelnika, Goran Lučić, predsednik Skupštine grada Valjeva, Miloje Obrenović, načelnik Kolubarskog okruga, Milan Simić, v.d načelnika Policijske uprave Valjevo, Dragan Obradović, predsednik Okružnog suda u Valjevu, Miloje Đurić iz Okružnog javnog tužilaštva, Milan Mihajlović iz Odeljenja za vanredne situacije Kolubarskog okruga, Zorica Jocić, načelnica Školske uprave Valjevo, Zorka Jeremić, direktorka Centra za socijalni rad, Marija Gavrilović, direktorka Zavoda za zaštitu javnog zdravlja i prim. dr Ilija Tripković, direktor Zdravstvenog centra Valjevo.

Grad Valjevo je odvojio po 50.000 dinara za porodice stradalih mladića.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…