infakt__frame.jpgPredstavnici grada Valjeva učestvovali su na konferenciji „Partnerstvom do kvalitetnog razvoja”, koja je održana u četvrtak, 25. septembra u Sava centru u Beogradu, u organizaciji Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, saopšteno je danas iz odseka za odnose s javnošću gradske uprave.

U saopštenju se dodaje da su ovoj konferenciji ispred gradske uprave sastanku prisustvovali gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević, član Gradskog veća Aleksandar Mitrović, Vesna Mirković, načelnica Odeljenja urbanizam i imovinsko-pravne poslove, Milena Tomić, šef Odseka za imovinsko-pravne poslove, Snežana Radojčić, savetnik za životnu sredinu i Svetlana Marković, šef Odseka za odnose sa javnošću.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić rekao je da će tendencija ovog ministarstva biti skraćivanje procedura, pojačana kontrola i rad inspekcijskih službi, a smanjenje regulative. Direktor USAID-a Majk Harvi, naglasio je da će institucije u Srbiji biti podržane u zaštiti životne sredine, planiranju i izgradnji, kao integrisanom pristupu za razvoj u 21. veku, od strane Agencije SAD za medjunarodni razvoj u Srbiji(USAID).

O izazovima postojeće i tendencijama izmena zakonske regulative, govorila je pomoćnica ministra zadužena za gradjevinsko zemljište, planiranje i izgradnju Aleksandra Damnjanović Petrović. O planovima vezanim za zaštitu životne sredine, govorio je Aleksandar Vesić, pomoćnik ministra za ovu oblast. O ulozi Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja u procesima pridruživanja EU izlagala je Jelena Cvetković, pomoćnica ministra.

Izmedju ostalog, čulo se da će se iz predpristupnih fondova EU, bar 70% novca izdvajati za projekte zaštite životne sredine. Sledeći važan zadatak je uskladjivanje našeg zakonodavstva u ovim oblastima sa zakonima EU, što će se postići izmenama postojećih i setom novih zakona u Srbiji.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…