toplana.jpgPredstavnici Delegacije Evropske komisije u Beogradu i Evropske agencije za rekonstrukciju (EAR) predaće gradsku Toplanu na korišćenje Javnom komunalnom preduzeću „Nova Toplana“ i gradjanima Valjeva, na svečanosti koja će se održati u petak, 19. septembra 2008. godine. Svečanoj primopredaji prisustvovaće Tomas Njoki, šef političkog odeljenja Delegacije Evropske komisije u Beogradu, Danijel Djuglaris, šef operativnog centra EAR-a u Beogradu i Ijan Braun), menadžer EAR-a u projektu.

Proces realizacije velikog i vrlo značajnog projekta za Valjevo u ekonomskom, ekološkom i infrastrukturnom smislu, započet je još 2003. godine. Za izgradnju Toplane u Valjevu, 4,7 miliona eura je obezbeđeno donacijom Evropske agencije za rekonstrukciju (EAR). Po završetku prve faze radova koja se odnosi na izgradnju Toplane, podstanica i dela vrelovodne mreže biće ugašeno 30 kotlarnica. Centralno grejanje imaće duplo više domaćinstava, nego sada, njih pet hiljada.

Cilj je da se po završetku sve tri faze, na sistem daljinskog grejanja priključi skoro 15 hiljada domaćinstava, što je oko 1 250 000 kvadradnih metara prostora. Toplifikacija Valjeva već ove zime doprineće smanjenju zagadjenja vazduha u gradu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…