infakt__frame.jpgPovodom obeležavanja stogodišnjice Lajkovca, mlađi članovi nevladine organizacije ‘’Ruka ruci’’ izvešće večeras od 20 sati u Kulturnom centru mjuzikl ‘’Nekad i sad’’ – svojevrsni vremeplov varoši, predstavljen pesmom, igrom i pričom praćenom odgovarajućom kostimografijom. Inicijator i reditelj mjuzikla je Dejana Babić, student druge godine Fakulteta za dizajn u Beogradu.

Razvoj Lajkovca opisan je pričom o mladiću koji se 1908. nastanjuje u varoši koja tek nastaje. Zasniva porodicu i dobija sina Mila koji kasnije postaje mašinovođa voza koji će ući u istoriju kao ’’ćira’’. Mir i razvoj male varošice remeti najpre prvi, a potom i drugi svetski rat. Već tridesetih godina prošlog veka Lajkovac ima i apotekara i lekara i slikara… Svaka decenija predstavljena je jednom pesmom koju prate odgovarajuća igra i kostimi, a program je upotpunjen kratkim pričama koje ujedno gledaoce uvode u sledeću numeru.

U realizaciji ovog programa NVO” Ruka ruci ” je imala nesebičnu podršku Kulturnog centra “ Hadži Ruvim “, Doma mladih, folklornog ansambla “ Hadži Ruvim “, Osnovne škole „Mile Dubljević“, Opštine Lajkovac i brojnih sugrađana.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…