opstina.jpgProgram podsticanja privrednog razvoja potpisan je juče sa predstavnicima Sombora, Pirota, Zaječara, Sremske Mitrovice, Preševa, Medveđe, Bujanovca i Valjeva, a te opštine dobiće podršku MEGA programa USAID za privredni razvoj, marketing i promociju, jačanje uprave i bespovratna novčana sredstva.

Cilj programa MEGA je pomoć lokalnim samoupravama radi otvaranja novih radnih mesta, osnivanja novih preduzeća, privlačenja investicija i uspostavljanja partnerstva između javnog i privatnog sektora. Program se realizuje kroz četiri oblasti: pravna reforma, izgradnja kapaciteta lokalne samouprave, razvoj poslovnih udruženja i stručna podrška za finansiranje investicija.

Ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter izjavio je na potpisivanju Sporazuma kako je uveren u uspeh u gradnji Srbije. Manter je naveo da su, posle ovogodišnjih izbora, pred novim lokalnim vlastima “velika odgovornost i izazov da nastave razvoj demokratskih političkih procesa i prijateljskog poslovnog okruženja”.

Manter je naveo da je uz pomoć USIAD od 2006. u partnerske opštine i gradove uloženo 346 miliona evra direknih investicija i otvoreno 6.409 radnih mesta u 270 novih preduzeća.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…