etno.jpgPrvo poverilačko ročište u postupku stečaja nad “VIK” a.d. u stečaju Valjevo održano je 03.septembra u Trgovinskom sudu u Valjevu. Prema knjigovodstvenom stanju, a na osnovu dokumentacije koja je stečajnom upravniku bila dostupna, ukupne obaveze stečajnog dužnika na dan pokretanja stečajnog postupka su 189.705.000,00 dinara, a gubitak stečajnog dužnika iznosi 143.842.000,00 dinara, saopšteno je iz press službe Trgovinskog suda.

U saopštenju se dodaje da je stečajni upravnik, prema knjigovodstvenom stanju, priložio i listu poverilaca kojih je ukupno 143, kao i listu dužnika stečajnog dužnika kojih je 81, a od kojih stečajni dužnik potražuje 7.077.000,00 dinara. Prema knjigovodstvenom stanju vrednost nepokretne imovine, postrojenja i opreme je 27.662.000,00 dinara, s tim što je na samom ročištu stečajni upravnik usmeno izneo mišljenje da smatra da je tržišna vrednost nekretnina, postrojenja i opreme daleko iznad knjigovodstvene vrednosti.

Na ročištu je formirana skupština poverilaca i izabran predsednik skupštine poverilaca g. Miloje Gajić, bivši radnik “VIK-a” Valjevo koji ujedno zastupa preko 170 bivših radnika stečajnog dužnika. Na ročištu je prisustvovao jedan broj bivših radnika, punomoćnici bivših radnika, predstavnici podnosilaca predloga kao poverioci, većinski akcionari, ostali poverioci. Predsednik skupštine poverilaca će u najkraćem roku zakazati novu skupštinu poverilaca kada će biti formirani i ostali organi stečajnog postupka.

Da podsetimo, rešenjem stečajnog veća Trgovinskog suda u Valjevu St.br.16/08 od 06.08.2008. godine pokrenut je stečajni postupak nad Valjevskom industrijom kože, krzna, konfekcije i galanterije “VIK” a.d. Valjevo, zbog nesposobnosti preduzeća za plaćanje a po predlogu za pokretanje stečajnog postupka poverioca Centar za konsalting i inženjering “”KONING” iz Valjeva, preduzetnika Jeličić Milivoja kom predlogu se pridružio i advokat Dušan Stanić iz Valjeva

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…