novac_.jpgKorupcija u Srbiji mora biti smanjena, jer je to jedan od uslova za članstvo zemlje u EU. Republičko tužilaštvo je dobilo ozbiljan zadatak, rokovi su vrlo kratki, a posao je jako veliki jer indeks korupcije u Srbiji od 70 mora da bude smanjen na 30″, rekao je v.d. Republičkog javnog tužioca Slobodan Radovanović.

Činjenica je da su neki klasični oblici kriminala u znatnoj meri suzbijeni, međutim, ono na čemu mora da se radi jeste korupcija. Radovanović je rekao da je radi intenzivnije borbe osnovano Odeljenje za suzbijanje korupcije i najavio da će u istu svrhu biti formirani i radni timovi, koje će činiti predstavnici policije i tužioci. On je istakao i da Srbija radi na donošenju zakona koji će doprineti efikasnijoj borbi protiv korupcije.

Srbija je ratifikovala Konvenciju UN protiv korupcije, Krivično-pravnu konvenciju o korupciji, Konvenciju UN protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, i dve konvencije Saveta Evrope, od kojih se jedna odnosi na zaplenu prihoda stečenih kriminalom, a druga na korupciju. Korupcija ipak nije samo problem Srbije, jer ta pojava pogađa sve zemlje.
Kriminalci su sve sofisticiraniji, bogatiji i bolje organizovani. Nova organizacija kriminalnih grupa zahteva i nove tehnike borbe protiv korupcije i kriminala.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…