Valis plivacki klub.jpgPlivači „Valisa” osvojili su ukupno 19 medalja (6 zlata, 8 srebra i 5 bronzi)na IV Međunarodnom plivačkom mitingu “Srđan i Maksim 2008” koji je održan proteklog vikenda u Trebinju.
Organizator takmičenj bio je PK “Leotar”, a plivači su bili podeljeni u 4 starosne kategorije i nadmetali su se u 11 individualnih i dve štafetne discipline.

Medalje za Valis osvojili su: Anđelka Petrović (92.) 3 zlata i srebro, Eva Đurica (94.) – 4 srebra, Vanja Petronijević (91.) – zlato i dva srebra, Aleksandar Dobriković (93.) – 3 bronze, Marija Nikolić (95.) – zlato i srebro, Tijana Jakovljević (91.) – 2 bronze i ženska štafeta u sastavu Nikolić, Đurica, Petrović, Jakovljević u disciplini 4 x 50 m slobodno – zlato.

Takođe proteklog vikenda održan je i VIII Međunarodni plivački miting Trofej „Cara Konstantina” u Nišu, a zlatnu medalju osvojio je Lazara Markovića. Oo je tradicionalni plivački miting u organizaciji PK “Sveti Nikola” gde su se plivači bili raspoređeni u 5 starosnih kategorija takmičili u 10 individualnih disciplina.

PK “Valis” je na ovom takmičenju predstavljalo 7 najmlađih plivača, a najuspešniji je bio Lazar Marković (95.) koji je osvojio zlatnu medalju u disciplini 100 m leđno, dok su ostali plivači Andrea Marković (00.), Tatjana Dobriković (97.), Jelena Marković (96.), Milica Vesić (95.), Dimitrije Dragojlović (95.), i Srđan Maksimović (94.) isplivali svoje nove lične rekorde.

Naredne subote na programu je Drugo kolo letnje lige Plivačkog saveza centralne Srbije koje će biti održano u Nišu, a nakon toga, u subotu 14. juna, sledi XI plivački miting Petnica kup čiji je prganizator PK „Valis”.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…