opstina.jpgIz sredstava budžeta namenjenih za finansiranje projekata NVO ove godine finansiraće se 13 projekata. Ove godine za te namene izdvojeno je 1,6 miliona dinara. Na ovogodišnjem konkursu predato je ukupno 28 projekata koji su prema rečima Radomira Stevanovića zadovoljilki uslove konkursa, a odabranih 13 podeljeno je u dve grupe – 7 projekata će se finansirati u iznosu od po 150 000 dinara, a preostalih 6 sa iznosom od po 90 000 dinara.

Finansijska sredstva dodeljuju se za projekte civilnog društva koji imaju za cilj da afirmišu programe za decu i omladinu, ljudska i manjinska prava, demokratizaciju lokalne sredine i razvoj građanskog društva, kulturološke i turističke posebnosti opštine, ekologiju i socijalno-humanitarni rad. Prema rečima Stevanovića, sve odluke o dodeli sredstava donete su jednoglasno.

Komisija koja je ocenjiivala projekte odabrala je i 6 prijekata koji će se finansirati sa 90 000 dinara i za koje su smatrali da jesu kvalitetni, ali da se aktivnosti mogu redukovati i uklopiti u odobrenu sumu.

Prema uslovima konkursa finansiraju se programi koji obuhvaju omladinu, predškolsku i školsku decu, afirmisanje ljudskih i manjinskih prava, itd. Na osnovu kriterijuma za ocenjivanje prispelih projekata Komisija je uzimala u obzir vrednost projekta, održivost, saradnju sa lokalnom zajednicom, sufinansiranje i veličinu ciljne grupe.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…