Brana Gradac.jpgNa Šarenom platnu, na reci Gradac, u subotu 19. aprila od 9 do 12 časova, održaće se Sabor ekologa Valjeva! U okviru Sabora najavljeno je održavanje Prvog kola Lige mušičara Srbije, koje je ujedno i izborno takmičenje za reprezentaciju Srbije u mušičarenju(flyfishing). Očekuje se prisustvo više od 150 učesnika iz raznih gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Takmičenje će biti održano u duhu ekologije, pa će osim ljubitelja ribolova, prisustvovati i ostali poštovaoci prirode-gljivari, ljubitelji lekovitog bilja, kao i osnovci iz valjevskih škola.

Iz EKD Gradac upućen je i apel građanima i posetiocima reke pred predstojeće praznike, Uskrs, 1. maj i Đurđevdan da dođu, ali da kampuju na za to predviđenim mestima u Deguriću, na Sunčanom viru. Livadicama. Manastirskim livadama i na Šarenom platnu, gde će im eko patrole društva prižiti pomoć, a da svoj otpad ili ponesu iz klisure reke ili ga odlože na jedno mesto. Savet je i da se osigura vatra, kao i da se zbog aktivnosti zmija sa toplijim danima vodi posebno računai koriste uređene staze.

Prikaži još ovjava iz Ekologija

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim k…