infakt__frame.jpgCentar za franšizing u Privrednoj komori Srbije, u saradnji sa Ambasadom SAD, organizovaće sve do 12. juna seriju edukativnih seminara širom Srbije o franšiznom modelu poslovanja.
Seminar u Valjevu održaće se 10. aprila, a planirani su u još 6 gradova u Srbiji.

Do sada su takvi seminari imali veliki uspeh u Beogradu, a organizovanjem seminara i u drugim gradovima Srbije biće omogućeno poslovnim ljudima da steknu saznanja o prednostima franšiznog modela poslovanja.

Ciljevi seminara je unapređenje slobodnog preduzetništva u Srbiji kroz uvećanje znanja i profesionalnih standarda svih članova franšizne poslovne zajednice, obrazovanje sledeće generacije franšizera i naglašavanje ključne uloge franšiza u razvoju slobodnog preduzetništva.

Prisustvo franšiznog koncepta poslovanja u Srbiji se od 2000. povećava, ali svest o prednostima tog poslovanja u srpskim poslovnim krugovima i dalje nije na visokom nivou.
Franšizing je ugovorni odnos kojim se daje pravo primaocu franšize da posluje pod imenom franšizatora, koristeći sva znanja, procedure i način poslovanja koji su razvijeni pod tim imenom.

Franšizing, kao metod poslovanja može da ima veoma veliki uticaj na razvoj privrede jedne zemlje kroz smanjenje nezaposlenosti ali i kroz povećanje nivoa pružanja usluga i roba na svetski standard.

Potrošači jedne zajednice imaju veliku korist od franšizinga zato što se, pogotovo u nerazvijenim ekonomijama, nivo pružanja usluga i roba podiže na svetski standard.

U Sbiji je franšizing na samom početku pa Zakon o franšizingu ne postoji i za sada nije izvesno kada će biti donet.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…