gradac.jpgDiplomirani inženjer šumarstva Ješa Erčić izabran je za novog predsednika Ekološkog društva Gradac na juče održanoj vanrednoj sednici ovog udruženja. Za Erčićev izbor glasalo je svih 19 članova Skupštine EKD Gradac na čiju inicijativu je i sazvana vanredna skupština nakon ostavke dosadašnjeg predsednika i sekretara Sretena Djordjevića i Vladimira Janevskog.
Iznoseći svoj program rada kao predsednika Društva u naredne 4 godine, Ješa Erčić je rekao da je neophodno povećati zaštitu klisure, zaineresovati mlade za ED, omasoviti ga i pozicionirati klisuru reke Gradac u domaćoj, ali i stranoj javnosti.

Podrušku i pomoć u jačanju EKD Gradac kao i većoj zaštiti jednog izuzetnog prirodnog dobra pružile su i poznate ličnosti prisutne na jučerašnjoj Skupštini poput glumca Zorana Cvijanovića, savetnika potpredsednika Vlade i novinara Jovana Memedovića.

Menadžer opštine Valjevo nenad Kuzmanović takođe je obećao veću podršku ED Gradac kao i predstavnici Merkator grup.
Novoizabrana Skupština ED Gradac usvojila je na jučerašnjeoj sednici i zaključak kojim se obavezuje bivše rukovodstvo da preda pečate i ključeve prostorija u roku od dva dana. Za počasne članove društva koji su dali ogroman doprinos zaštiti klisure reke gradac proglašeni su Milojko Marjanović, Božin Janevski i Slobodan Lazić.

Prikaži još ovjava iz Ekologija

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim k…