Valis plivacki klub.jpgAnđelka Petrović osvojila je dve bronzane medalje na VIII međunarodni plivački miting “ZPK 08”, održanom proteklog vikenda u Zagrebu. U konkurenciji oko 250 plivača iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bugarske boje Srbije branila je šesnaestočlana reprezentacija sastavljena od kadeta, juniora i seniora, među kojima su se nalazili i plivači PK “Valis” Anđelka Petrović i Vanja Petronijević.
Srpski plivači postigli su veoma dobre rezultate i osvojili su ukupno 12 medalja. Miroslava Najdanovski i Čaba Silađi, koji će Srbiju predstavljati na Olimpijskim igrama u Pekingu, osvojili su dve zlatne, odnosno dve bronzane medalje. Jovana Bogdanović osvojila je po jedno zlato i srebro. Milica Ostojić je iz Zagreba ponela dve srebrne medalje, a takože srebrne medalje osvojili su Tijana Vukanović i Sava Ivanović.
Pored dve bronzane medalje osvojene u seniorskoj konkurenciji naša Anđelka Petrović je iskoristila šansu i u disciplini 50 m slobodno rezultatom 26,91 sekundi ispunila je normu za odlazak na Svetsko prvenstvo za juniore koje će se od 08. do 13. jula ove godine održati u Monterrey u Meksiku. U istoj disciplini Anđelka je ranije već ispunila normu za učešće na Evropskom juniorskom prvenstvu koje će se krajem jula ove godine održati u Beogradu.
Drugi plivač “Valisa” Vanja Petronijević u disciplinama 50 i 100 m leđno i 50 i 100 m slobodno plivao je u okviru svojih najboljih rezultata. Sportske povrede koje ga prate poslednjih nekoliko meseci omele su ga da ispuni norme za odlazak na Evropsko juniorsko prvenstvo.

Takođe proteklog vikenda održano je i pojedinačno i ekipno prvnstvo Srbije za mlađe pionire u Zrenjaninu. Ukupno je učestvovalo 197 takmičara rođenih 1996. i 1997. godine iz 27 plivačkih klubova.
PK “Valis” su na ovom takmičenju predstavljali plivači Đurić Milica (97.), Bogićević Dragana (96.) i Bebić Andrija (96.). koji su, iako bez osvojenih medalja, postigli dobre rezultate i postavili svoje nove lične rekorde.

Narednog vikenda, takođe u Zrenjaninu, biće održano Prvenstvo Srbije za pionire – plivače rođene 1994. i 1995. godine. PK “Valis” će i na ovom takmičenju imati svoje predstavnike.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…