dom_ydravlja_1.jpgU Domu zdravlja Valjevo će od 24. do 27. februara 2008. godine boraviti eksterni ocenjivači u okviru pilot procesa akreditacije, koji se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Akreditacijom je obuhvaćeno devet domova zdravlja, četiri beogradska i domovi zdravlja u Sečnju, Kraljevu, Vranju, Zrenjaninu i Valjevu.

Akreditacioni proces je zasnovan na odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti i iskustvima iz sveta, a definisan je kao proces ocenjivanja i unapređenja kvaliteta rada zdravstvenih ustanova. Akreditacija će se ubuduće sprovoditi i u ostalim zdravstvenim ustanovama u Srbiji i tim poslom će rukovoditi Agencija za akreditaciju.

Eksterni ocenjivači su kolege iz drugih domova zdravlja, uključenih u projekat, koji će tokom boravka u Domu zdravlja Valjevo ocenjivati rezultate interne kontrole i upoređivati ih sa postavljenim standardima. Članovi tima koji će ocenjivati Dom zdravlja Valjevo biće dr Gordana Dragašević i pravnik Desanka Radulović iz DZ „Stari grad”, dr Jasmina Mihajlović iz DZ „Vračar” i Ivana Zelenović, medicinska sestra Doma zdravlja u Sečnju.

Konačan izveštaj Ministarstva zdravlja će sadržati smernice za unapređenje kvaliteta rada u domovima zdravlja uključenim u pilot proces akreditacije.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…