Valis plivacki klub.jpgPlivači Valisa sa ukupno 8 osvojenih medalja plasirali su se na 8 mesto na prvom ovogodišnjem plivačkom takmičenju u Srbiji koje je održano proteklog vikenda u Kikindi.
Učestvovalo je više od 500 plivača iz 34 plivačka kluba iz 10 zemalja: Poljske, Slovačke, Slovenije, Rumunije, Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Najuspešniji klubovi na III kupu Kikinde prema broju osvojenih medalja su PK “Proleter” iz Zrenjanina, PK “Banat” iz Kikinde i PK “Žito” iz Osijeka, a PK “Valis” se sa ukupno 8 osvojenih medalja (3 zlatne, 3 srebrne i 2 bronzane) plasirao na osmo mesto.
U svim disciplinama u kojima se takmičila Anđelka Petrović (92.) je osvojila medalju – dve zlatne (100 m slobodno i 100 m leđno) i 3 srebrne medalje (100 m prsno, 100 m delfin i 200 m mešovito). Vanja Petronijević (91.) osvojio je zlato u disciplini 100 m leđno i bronzu u disciplini 100 m slobodno, a Tijani Jakovljević (91.) pripala je bronzana medalja u disciplini 100 m slobodno.

PK “Valis” su na ovom takmičenju predstavljali i Nikola Lalović (99.), Nemanja Živković (95.), Marija Nikolić (95.), Stefan Zimonjić (94.), Lazar Ranković (94.), Eva Đurica (94.) i Viktor Đuknić (92.) sa trenerima Vladimirom Boškovićem i Branislavom Kovačevićem.

Naredna tri vikenda plivači „Valisa” učestvovaće u tri kola Zimske lige Plivačkog saveza centralne Srbije gde će proveriti formu za predstojeća Zimska prvenstva Srbije koja su zakazana za prvu polovinu marta.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…