dom_ydravlja_1.jpgZakonom o zdravstvenom osiguranju (član 146) definisano je pitanje izabranog lekara koji se bira najmanje na godinu dana iz oblasti opšte ili medicine rada, ginekologije, pedijatrije i stomatologije. Iako ovo nije novina u našem zdravstvenom sistemu, tek četvrtina valjevaca se opredelila za izabranog lekara u valjevskom Domu zdravlja. Izabrani lekar vodi računa o svim segmentima zdravlja pacijenta, lekar je u stalnom kontaktu sa pacijentom, upućen u njegovo zdravstveno stanje, a pacijentu omogućava da lakše dolazi do lekara, da ima mogućnost da zakažu pregled putem telefona.

Svaki pacijent koji dođe u dom zdravlja dobija formular na kome se izjašnjava kod kog lekara će se lečiti. Izabrani lekar će pratiti zdravstveno stanje i unapređivati zdravlje svojih pacijenata. Pacijenti moraju zakazivati preglede samo kod svog lekara, dok će hitni slučajevi biti posebno zbrinuti.

Info pult koji će biti mesto gde će građani moći da se informišu o proceduri biranja lekara, saznati koji lekari su im na raspolaganju, kao i zašto je važno da odluče koji lekar će brinuti o njihovom i zdravlju njihove porodice.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…