infakt__frame.jpgMali rečnik termina u oblasti životne sredine koji je objavilo Klub Ars nova ima za cilj da pomogne pre svega novinarima lokalnih medija u Valjevu da se upoznju sa nekim od osnovnih terminima iz onih oblasti zaštite životne sredine koje su u gradu najaktuelnije. Rečnik je nastao u okviru projekta “Obuka za informisanje o problemima životne sredine” koji je finansiran ove godine iz budžeta Opštine Valjevo.

Valjevo, kao i većina opština u Srbiji, ima nekoliko značajnijih problema u oblasti životne sredine. Prema svim dosadašnjim istraživanjima, stručnim ali i ispitivanjima javnog mjenja, to su upravljanje otpadom i zagadjenje vazduha. U poslednje vreme, to se može reći i za zagadjenje voda.

Ove teme zastupljene su u lokalnim medijima samo povremeno, i to uglavnom onda kada problemi postanu očigledni i kada, zbog svoje prirode, dovedu do uzbunjivanja javnosti (zagadjenje vazduha u zimskim mesecima, blokada deponije i sl.).

Realizacija kompletnog projekta trebalo bi da doprinese bolje poznavanje terminima, ali i nadležnosti lokalne samouprave i JP jer se nepravilnim korišćenjem terminologije samo može doprineti dodatnom uzbunjivanju javnosti.

Prikaži još ovjava iz Ekologija

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim k…