opstina_1.jpgGrađani mogu izvršiti uvid u birački spisak i tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska zaključno sa 4. januarom 2008. do ponoći, saopšteno je danas iz opštinske uprave Valjevo. Lica privremeno odseljena iz stalnog mesta boravka mogu biti upisana u birački spisak u mestu u kome su prema evidenciji MUP-a prijavljeni sa tim statusom. Svaki građanin može podneti zahtev za izmenu biračkog spiska nadležnom organu za vođenje biračkog spiska. Uz zahtev se prilažu potrebni dokazi.
Od utvrđivanja liste kandidata, pravo na uvid i na podnošenje zahteva za izmenu biračkog spiska sa potrebnim dokazima ima i predlagač kandidata, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani.
Birački spisak koji se vodi za celo područje opštine Valjevo na uvidu je svim građanima u zgradi SO Valjevo na trećem sptatu u vremenu od 7.30 do 15. 30 svakog radnog dana i subotom. Izvodi iz biračkih spiskova su izloženi u prostorijama mesnih kancelarija svakog dana u vremenu od 7. 30 do 15. 30 kao i na sajtu www.valjevo.org.yu

Birački spisak se zaključuje 4. januara 2008. u ponoć. Po zaključenju biračkog spiska, građani i predlagači kandidata mogu podneti zahtev za promenu u biračkom spisku samo opštinskom sudu u Valjevu zaključno sa 17. januarom 2008. do 24 časa. Sve potrebne informacije u vezi biračkog spiska građani mogu dobiti na telefon 284-788. Radi uvida u birački spisak obavezno poneti ličnu kartu.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…