zgrada SO Valjevo.jpgČlanovi Privremenog organa na svojoj 22 sednici usvojili su Generalni plan gradskog naselja Valjeva. Tokom izrade plana objedinjena su naučna iskustva Instituta za arhitekturu i urbanizam i stručna iskustva Direkcije za urbanizam izgradnju Valjeva rekao je predstavljajući plan prof.dr Dobrivoje Tošković iz Instituta sa arhitekturu i urbanizam, koji je u saradnji sa valjevskom opštinskom direkcijom izradio generalni plan gradskog naselja Valjeva. Prof. dr Tošković je istakao da su u ovaj plan uključene savremene metode i rešenja, ali da se istovremeno vodilo računa o uticaju domaće sredine. Inače, generalni plan donosi dugoročnu projekciju razvoja Valjeva.

Na isroj sednici Privremenog organa opštine Valjevo razrešeno je dosadašnjih šest od sedam članova Opštinskog veća i imenovani su novi. Na predlog predsednika opštine dr Jovana Tomića za člana je ponovo imenovan dr Miloš Stefanović. U skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom opštine Valjevo, preostalih pet članova imenovao je Privremeni organ i to Žarka Kovača, Dragomira Tomić,a Vladimira Rankovića, Duška Rakića i Aleksandara Mitrovića. Pored njih, član veća ostala je Diana Tripković.

Članovi veća između ostalog, prihvatili su i predlog sporazuma o zajedničkoj izgradnji regionalne sanitarne deponije sa centrom za reciklažu, kao i izmene i dopune programa poslovanja gradske Direkcije

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…